DIY

Møgvejr? 10 tips til aktiviteter, du kan lave alligevel

Design og bestil tøjmærker og navnebånd til dine kreative projekter:

Selvfølgelig vil vi helst have 25 grader og sol fra en skyfri himmel. Men som vi ved, har den danske sommer sit helt eget lune. Så selvom kalenderen viser juni, minder temperaturen mere om april.

Men fortvivl ikke. Der er stadig en masse sjove og kreative ting, I kan bruge jeres sommerdage på, selvom vejret driller.

Her er 10 gode forslag

1. Hjemmeplukket jordbær-syltetøj

Man kan ikke sige dansk sommer uden også at sige jordbær. Men de smager allerbedst, hvis du selv har plukket dem! Her kan du se alle de steder, hvor du kan plukke dine egne jordbær (se https://plukselvfrugt.dk/jordbaer). Når I har fået en god portion med fløde, så frys resten ned – så kan du på en regnvejsdag lave din egen syltetøj. Videoen her viser, hvor nemt det er.

2. Få styr på børnetøjet

Har du ikke fået sat strygemærker i alt børnetøjet, er det et ideelt tidspunkt at få styr på det nu. Her kan du bestille strygemærker med din egen tekst.

Tilbud: Psst, lige nu får du 20% rabat på alle strygemærker. Du skal blot skrive “du-danske-sommer” i kommentarfeltet, når du tjekker ud af webshoppen. Tilbuddet gælder indtil fredag den 10. juli.

3. Har du prøvet at male med sæbebobler?

Du skal ikke bruge andet end sæbeboblevand, sugerør og akrylmaling. Til gengæld får du fine og anderledes billeder. Se her, hvordan et sæbeboble-maleri kan se ud, og hvordan du selv gør.

4. Ta’ familien med i cirkus

Sjove klovne, smukke linedansere, bomstærke mænd og kæmpe store elefanter. Det er altid en oplevelse at tage i cirkus – også selvom det regner udenfor. Det populære Cirkus Summarum har forestillinger hele sommeren i København og Århus – læs mere her. Du kan også få et samlet overblik over alle sommerens forskellige cirkusforestillinger her.

5. Sy dine egne havehynder og knæpuder

Selvfølgelig vil der komme dage, hvor solen barmhjertigt kaster sine stråler over de danske haver. Vil du være klar at arbejde i blomsterbedet eller holde middag omkring havebordet, finder du her en udførlig guide til, hvordan du kan sy fine knæpuder og havehynder i tekstilvoksdug, så de også holder til de mere regnfulde dage.

6. Lav din egen modellervoks

Modellervoks er næsten altid et hit hos de små. Og så er det jo ekstra sjovt, hvis man selv kan være med til at lave voksen. En anden fordel er, at den kan holde sig i lang tid, hvis du blot opbevarer voksen køligt. Her finder du en nem opskrift på modellervoks.

7. Søde sommerkjoler

Der findes et utal af søde sommerkjoler, du selv kan sy. Her er for eksempel en opskrift på, hvordan du kan lave en pillowcase-kjole, som er perfekt til de lidt varmere sommerdage. Vil du gerne have mere inspiration til design og så videre, er Pinterest et godt sted at lede – det kræver kun, at du opretter en profil.

Tilbud: Lige nu får du også 20% rabat på navnebånd, der bliver brugt til pillowcase-kjolen. Du får rabatten ved at skrive “du-danske-sommer” i kommentarfeltet, når du tjekker ud af webshoppen. Tilbuddet gælder indtil fredag den 10. juli.

8. Eventyr under havets overflade

Du behøver ikke at hoppe i et par waders eller en dykkerdragt for at komme helt tæt på alle havets forunderlige og fantastiske beboere. Rundt omkring i Danmarks akvarier kan du opleve alt fra fisk og krabber til oddere og hajer. Og mange steder får du også lov til at røre! Her er fire akvarier, som har noget for hele familien – klik på linket og få en beskrivelse af de enkelte steder:

9. Kartoffeltryk, som da mor var barn

Som barn har du sikkert selv siddet med en bagekartoffel, og med lidt hjælp fra farvepaletten var det pludselig kun fantasien, som satte grænser for, hvad den kunne blive til. I kan enten lave billeder med akrylmaling eller bruge stofmaling til for eksempel at lave jeres egne t-shirts, puder og stofposer. Her finder du en liste over alt, du skal bruge til kartoffeltryk.

10. Museer for enhver smag

Museer er ikke kun noget, som kan underholde finkulturelle voksne. Danmark har over 750 museer, så der er helt sikkert også et, der passer til jeres familie. Gå for eksempel på opdagelse i Nationalmuseets skatte, kom tæt på dyrene på Zoologisk Museum eller bliv viking for en dag på Vikingeskibsmuseet.

Du kan også se en masse forskellige oplevelser i Danmark på VisitDanmarks hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.