Gør dine kreative projekter unikke med labelsSe udvalg

Opskrift på sommerens lækreste rabarbersaft

Opskriften giver ca. 1 liter hjemmelavet rabarbersaft. Opskriften er nem og du får brugt dine rabarber fra haven (og har du ingen have kan du heldigvis tit finde rabarber i supermarkedet, når det er sæson).

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 1 l vand
  • Saft af en citron
  • 175 g sukker
  • en halv vaniljestang


  • Fremgangsmåde:

  • Skær evt. blade og rod af rabarberne.
  • Friske Rabarber

  • Skyl rabarberne og skær dem i små stykker.
  • Skyl rabarberne inden brug

  • Kom rabarberne i en gryde med vand, citronsaft og rørsukker (gem ca. 1 spsk. sukker til at blande vaniljekornene med).
  • Ingredienser til hjemmelavet rabarbersaft

  • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med kniven. Mas kornene i den resterende sukker, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukker samt den tomme vaniljestang i gryden.
  • Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i en halv times tid.
  • Sigt hele herligheden igennem en sigte. Mos med en ske for at få al saften med.
  • Skold glasflasker med kogende vand (skyl evt. med atamon) og hæld rabarbersaft i flaskerne. Saften kan sagtens holde sig i 1-2 uger i køleskabet, men det er ikke sikkert, du kan lade den stå så længe 🙂

  • Flotte flasker til værtindegaver

    Hæld rabarbersaften på flasker og sæt en flot flaskeetiket på, så har du en billig, men meget lækker værtindegave, som du med garanti vil vække stor glæde hos modtageren.

    Færdig hjemmelavet rabarbersaft

    TIP: Jo mere røde rabarberne er, jo mere lyserød bliver saften.

    Stof bog
    Next Post

    Forfatter ikastdk

    Læs mere:

    Flere indlæg af ikastdk

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Gør dine kreative projekter unikke med mærkater Se udvalg