Sådan undgår du snyd med festivalarmbånd

Sådan undgår du snyd med festivalarmbånd

 

Snyd med festivalarmbånd er næppe noget du er interesseret i som festival- eller eventarrangør. Det er både til gene for dig og dine betalende gæster. Heldigvis kan du med nogle få nemme tiltag gøre det rigtigt svært for svage sjæle at snyde med festivalarmbåndet.

Generelt: Sørg altid for at armbåndet sidder tæt til håndleddet. Gæsten skal kunne få en pegefinger mellem håndled og armbånd, men ikke mere. Husk at armbåndet selvfølgelig ikke skal sidde for stramt.

Easy-lock: Hvis du bruger easy-lock på dine tekstilarmbånd er det meget vigtigt du sørger for at det overskydende materiale på armbåndet bliver klippet af så tæt på låsen som muligt. Ved at klippe det overskydende materiale af, undgår du at man kan vride låsen løs og dermed give en anden armbåndet på. Vi anbefaler også at du vælger et bånd på 20mm eller større. Des bredere bånd, jo sværere er det at snyde med lukningen. Du kan også med fordel vælge Smooth Polyester, da det er sværere at twiste.

Metallukning: Det er vigtigt at du bruger den korrekte tang til at plombere metallukningen med. Bruger du en almindelig tang er der risiko for at lukningen kan løsnes og dermed mulighed for at give armbåndet videre til en ikke-betalende gæst.

En rigtig plomberingstang minimerer risiko for snyd med festivalarmbånd

Andre tiltag for at undgå snyd med festivalarmbånd og entré

Nul-tolerans: Gør det tydeligt i jeres kommunikation, at I på ingen måde tolerer snyd med festivalarmbånd og entre. Være tydelig om konsekvenserne af snyd med billetter og entre.

Unikt design: Sørg for at alle armbånd er i et unikt design, så de ikke let kan forveksles med entréarmbånd fra andre begivenheder. Tænk gerne over hvordan armbåndet ser ud i det sene aftentimer i regnvejr.

Oplær dine sikkerhedsfolk og kontrollører: Det er vigtigt at alle dine sikkerhedsfolk er oplært i at montere armbåndet korrekt. Lav en guide til dem eller brief dem til en fællessamling.

#billetblind: Både som arrangør og gæst er det vigtigt, at du er opmærksom på billethajer og andre, der vil snyde med salg af billetter og entré. Læs her om kampagnen #billetblind, der er udviklet i samarbejde med Kulturministeriet.