KREATIV

Vejen til en mere bæredygtig fremtid

Vejen til en mere bæredygtig fremtid bliver lagt mens vi kører på den. Heldigvis bliver det i disse år hele tiden nemmere at vælge bæredygtige alternativer inden for tekstilproduktionen. Her får du 3 tips til hvordan du kan tænke bæredygtigt hele vejen rundt om produkterne – og vi starter med dine labels:

  • Brug genanvendte materialer
  • Tænk i monomateriale
  • Hjælp slutbrugeren på rette vej

Brug genanvendte materialer

Hvorfor producere nyt, når man kan genavende de ressourcer, der allerede er fremstillet? Især polyester er rigtigt godt til at blive genanvendt som for eksempel i labels. Vores navnebånd er fremstillet i 80% recycled polyester og forhåbentligt når vi snart de 100%.

Et andet produkt der på nuværende tidspunkt er et rigtigt godt produkt fremstillet af genanvendte materialer er: Hangtags, der er fremstillet FSC-certificeret pap.

Tænk i monomateriale

Mono-hvaffor noget? En væsentlig udfordring ved at genanvende materialer er, at mange materialer bliver blandet. Det er et blandingsprodukt, hvis en trøje er fremstillet af bomuld, men sytråd og labels er i polyester, for blot at nævne et eksempel. For at genbruge blandende materialer kræver det, at man skiller materialerne ad igen, for at kunne genavende dem. Ved kun at bruge ét materiale hele vejen igennem er det meget nemmere at genbruge materialet. Det betyder at alt fra labels, sytråd og tekstil skal være i samme materiale.

Hvis det du producerer er i uld, bomuld eller hør er det derfor oplagt at vælge labels i økologisk bomuld.

Er tøjet i syntetiske materialer er polyester det bedste valg.

Hjælp slutbrugeren på rette vej

Det er vigtigt, at dine kunder ved præcis hvordan de skal passe bedst muligt på deres tøj.

  • Sørg derfor for at vaskeanvisningen giver klare instrukser. Hjælp kunderne til at vaske så skånsomt som muligt.
  • Skriv på labelen i tøjet, at det ikke må smides i skraldespanden. Gør det let for kunderne at aflevere tekstilerne et sted, hvor de kan genanvendes korrekt.
  • Hjælp slutbrugeren med at tænke kreativt i forhold til at genanvende. Fx ved at dele ideer på din hjemmeside eller sociale medier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.