FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Strygemærker eller transfermærker – hvad er forskellen?

Strygemærker eller transfermærker? Er du i tvivl om du skal vælge et strygemærke eller et transfermærke, når du har brug for at sætte navn, logo eller andre illustrationer på tøj og tekstiler? Så bliver du her klogere på forskellen mellem de to typer af mærker.

Transfermærker

Transfermærker bliver trykt serigrafisk (silketryk og én farve ad gangen) på releasepapir. De trykkes spejlvendt på papiret og retvendes ved påvarmning. Du kan både stryge transfermærkerne på tekstilerne eller bruge en varmepresser/transferpresser. Når du vælger transfermærker, får du mærker hvor du kun får den ønskede tekst. Der er altså ingen “fyldmateriale” rundt om bogstaverne eller dit logo.

Transfermærkerne bliver tit brugt til sportstøj og arbejdstøj – og du får et meget professionelt udtryk, når du gerne vil have synligt navn eller logo på dine tekstiler. Se også vores video om transfermærker.

Kogevask reducerer levetiden af transfermærker væsentligt.

Strygemærker

Et strygemærke kan væves eller trykkes digitalt (printer med flere farver, som fra en laserprinter) på folie eller bånd som er præpareret med smeltbar lim. Strygemærker vil altid have en “baggrund” – og altså ikke være fuldstændig fritskåret som transfermærkerne. Du kan selv vælge facon på et strygemærke, fx firkantet, ovalt eller konturskåret. Hvis du vælger et konturskåret strygemærke, vil kanten blive skåret efter din tekst/illustration.  Strygemærker med farvet tryk tåler vask på op til 60 grader.

Strygemærker – design selv

Strygemærkerne er meget populære til at opmærke børnetøj, arbejdstøj eller som sjove illustrationer på tøj. Med strygemærker har du virkelig mange muligheder for at designe dit strygemærke præcis som du ønsker det. Du kan uploade egne illustrationer, logoer tegninger og grafik.

Navnemærket

Navnemærket til tøj trykkes digitalt på folie som har klæbende bagside. Herefter skæres omrids med en lille vendbar kniv som styres af en ombygget printer (en Plotter). Navnemærket fungerer ligesom et klistermærke, og du skal ikke varmebehandle mærket for at få det til at sidde fast på tøjet.

Man skal altså anvende en speciel printer og en plotter. Der findes også en maskine med begge muligheder.

En printerplotter (print and cut).
Ved denne produktion skal man efterfølgende fjerne alt overflødigt materiale som håndarbejde. Det er et problem hvis motivet er små bogstaver, da man her skal fjerne små felter fra A, B, D, G, O. P. Q, R.

Til printerplotteren findes der også folie som er præpareret som transfer, som altså kan varmes på.

Er du stadig i tvivl om du skal vælge strygemærker eller transfermærker? Så kontakt os på telefonen 97 15 53 23 eller mail: info@ikastetiket.dk Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.